Prvi biciklistički karavan u Užicu

U nedelju, 28. maja održan je prvi “Užički biciklistički karavn”. Putem od Sevojna do Užica, tačnije od Valjaonice do gradske plaže, a zatim stazom kuda je nekada išao voz “Ćira” na relaciji Užice – Višegrad – Sarajevo, provozalo se oko 200 i nešto biciklista. Od Sevojna do Užica i od plaže do Staparske banje, koja se nalazi u klisuri reke Đetinje biciklisti su prešli oko 15  kilometara.

Učesnici ovog događaja prošli su kroz 11 tunela od okruglo 99 koliko ih ima od Užica do Sarajeva.  Staza koju su biciklisti prešli asfaltirana je i uređena u dužini od oko sedam kilometara. Biciklisti su obišli obnovljeno izvorište lekovite vode Staparska banja, arheološko nalazište Staparska gradina i rimskog groblja.

 

 

Učesnik ovog karavana bio je i gradonačelnik Tihomir Petković koji je rekao: – Napravili smo jednu biciklističku stazu koju je Evropska asocijacija zelenih biciklistčkih staza uključila pre godinu dana u svoju asocijaciju. Možda ćemo biti i kandidati za najlepšu zelenu stazu u Evropi. Ovo je prvi biciklistički karavan jer Užice do sada nije imalo ovako uređenu stazu“.

 

 

 

 

 

 

Noćni Orao

 

 

Top