Novi uspeh mlade Tamare

U italijanskom gradu Grosetu, od 18. do 23. jula ove, 2017. godine odrzano je Prvenstvo Evrope za juniore/ke , to jest osobe mlađe od 20 godina. Grad Užice i istoimeni atletski klub imali su atletičarku koja je branila boje Srbije na ovom takmičenju. Mlada devojčica Tamara Mićević devojčica sa nepunih 17 godina, nastupala je na ovom takmičenju u dve deonice. U subotu 22. jula, u trci na 3.000 metara, a dan kasnije na 5.000. Tamara je u u trci na 5.000 metara istrčala onako kako ume, ostvarila rezultat 16′ 57″ i osvojila fantastično četvrto mesto. Šteta što nije stigla bar do trećeg mesta i medalje u konkurenciji tri godine starijih rivalki. Što bi u crtanom fimu Paje patka “duh predaka” rekao “za dlaku šinko”. U trci na 3.000 metara koja je održana u subotu Tamara se nije osećala dobro pa je trku završila na 14. mestu.

 

 

 

 

Tamara Mićević: – ,Zadovoljna sam plasmanom na 5.000 metara ali rezultatski i ne baš jer je to manje od onoga koliko vredim, to jest za koliko sam trenirala. Velika vrućina i prevelika trema su učinili svoje. Trka na 3.000 metara nije prošla kako smo trener i ja očekivali ali smo trkom na 5.000 metara malo ispravili stvar. U nastavku ću se truditi da što bolje treniram i postižem što bolje rezultate.”

Trener Željko Čeliković: Tamara je istrčala dobru trku na 5.000 metara, ostaje žal što joj trka na 3.000 metara nije ,,legla”. Vredi mnogo više, ali šta je tu je. Drago mi je što je dala svoj maksimum to jest što se borila protiv sebe iako joj nije išlo. Pokazala je veliku borbenost i da sa njom vredi raditi. U trci na 5.000 metara nedostajalo je malo sreće da osvoji bronzanu medalju a to bi onda bio ogroman uspeh za nju jer je tri godine mlađa od konkurentkinja. U narednom periodu nas očekuje kamp u Kragujevcu na kojem ce se Tamara spremati za predstojeću kros sezonu.

 

Portparol AK “Užice” Aleksandar Čeliković

Top