Tamara za malo do rekorda

U subotu, 19. avgusta 2017. u Sremskoj Mitrovici je odrzan atletski mitng pod nazivom ,,Miting prijateljstva”. Članovi Atletskog kluba “Uzice” su učestvovali na ovom takmičenju i osvojili dve medalje.

Glavna učesnica, sa srećom u nesreći kako bi se to reklo, je Tamara Mićević koja je na ovaj miting došla sa ciljem da obori državni rekord za mlađe i državni rekord za starije juniorke na 2000 metara za šta joj je bilo potrebno 6′ 7” 63. Tamara je ubedljivo pobedila ali je njen pobednicki rezultat iznosio samo 7” delova sekunde sporije od ova dva drzavna rekorda. U istoj trci Milica Žunic je osvojila treće mesto sa rezultatom 7’02”03. Na ovom takmičenju nastupio je i Petar Udovičić koji je trčao van konkurencije i ostvario rezultat 6’40”13.

Trener Željko Čeliković: Toliko uloženog truda i rada da bi se oborio ovaj drzavni rekord, a u toliko velikoj meri neprofesionalnost organizacione strukture koja je trku na 2000 metara, koja je bila glavna trka dana, zakazala za 16.30h kada je temperatura iznosila preko 35 stepeni celzijusa i kada takmičari prosto nisu mogli da daju svoj maksimum. Tamara je bila samo sedam stotih delova sekunde iza državnog rekorda a slobodno mogu reci da vredi dosta više od ovog rezultata, jer je imala kontrolni trening pred ovo takmicenje koji je to potvrdio. Nedostajalo je ili malo sreće ili odgovornijeg ponašanja ljudi koji prave takmicenja. Tamara je naša najbolja juniorka koja je imala dosta pehova ove godine iako je u sjajnoj formi. Izgubila je prvo mesto na Prvenstvu Balkana u poslednjih pet metara, bila je četvrta na Prvenstvu Evrope i sada sedam stotih delova do drzavnog rekorda starog 12 godina. Ona će sledeći vikend nastupiti na 1.500 metara u Novom Sadu na takmicenju za seniorke gde očekujem poboljšanje ličnog rekorda, a nakon toga spremanje za sezonu u krosu.

Port parol AK “Užice” Aleksandar Čeliković

Top