Užičke ajkule žanju medalje

Na XXII jesenjem Čigota kupu Plivački klub Ajkule sa Đetinje predstavljala su 22 plivača. U generalnom poretku PK Ajkule sa Đetinje zauzeo je četvrto mjesto. Ovaj uspjeh obeležilo je i osvajanje 33 medalje. Prvo mesto osvojila je Tamara Kolašinac na 50 i 100 m prsno. Prvo mesto na 50 leđno i drugo na 50 kraul osvojila je Dunja Popović. Medalje je osvojila i Nikolina Subotić koja je bila druga na 50 metara kraul i treća prsno na isrtoj deonici. Dve medalje osvojila je i Sara Slović koja je bila srebrna na 50 metara leđno i bronzana na istoj deonici kraul, I Angelina Gagović osvojila je dve medalje. Zlatnu medalju osvojila je u trci na 50 metara leđno i bronzanu u trci 50 metara kraul. Još jedna učenica Bojana Blagojevića – Ćegija osvojila je dve medalje. Na 50 metara leđno i prsno zlatne medalje i prva mesta osvojila je Kristina Cvrkotić. Dve zlatne medalje osvojio je Lazar Lučić na 50 metara prsno i delfin, a Strahinja Đokić na istoj deonici u discilinama kraul i leđno. U trci na 100 metara delfin Aleksandar Buljugić osvojio je prvo mesto, dok je u trci na 50 metara leđno bio treći. Po dve medalje uzeli su još 

Veljko Milutinović koji je bio drugi u trci 50 metara leđno i treći 50 metara kraul i Mitar Joković koji je bio prvi na 50 metara delfin i drugi na 50 metara kraul.

Po jednu zlatnu medalju osvojili su Uroš Lukić (50 m kraul) i Vladimiri Marjanović (50 metara leđno), srebrnu Dunja Didanović (50 metara prsno), Katarina Didanović (50 metara prsno), Andrija Toskić (50 metara prsno) i Mladen Smiljanić (50 metara leđno), dok su bronzane pripale Lei Knežević (50 metara leđno), Mini Pavić, (50 metara prsno), Sofiji Stojadinović (50 metara leđno), Blagomiru Kostiću (50 metara leđno), kao i ženskoj štafeti (4 x 50 metara kraul) u sastavu Dunja Popović, Angelina Gagović, Tamara Kolašinac i Sara Slović.

Trener Bojan Blagojević Ćegi: – Zadovoljan sam nastupom mojih devojčica i dečaka. Očivao sam da osvojimo dosta medalja, ali baš ovoliko nisam. Drago mi je zbog njih jer redovno dolaze na treninge i vredno treniraju. Nadam se da će nastaviti i dalje tako. Da budu još bolji i vredniji i da samim tim ostvare još bolje rezultate. Uzdam se u njih i idemo dalje.

 

 

 

 

                                            Trener i portparol AK Ajkule sa Đetinje Bojan Blagojević – Ćegi

Top