Prva Markova medalja za reprezentaciju!!!

Predhodnog vikenda (18. i 19. novembar 2017.) u Baru (Crna Gora) karate reprezentacija Srbije je učestvovala na 9. Internacionalnom turniru “Trofej Bara 2017”. Na turniru je učestvovalo 810 takmičara iz pet zemalja sa Balkana (Crna Gora, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Albanija i Srbija).
Marko Pečeničić je ostvario sjajan uspeh osvojivši prvo mesto u teškoj kategoriji u svom godištu (2005,+52 kg)!!! Imao je tri teške i neizvesne borbe do zlatne medalje. U prvoj borbi je pobedio domaćeg takmičara na sudijsko preglašavanje 4:1 za Marka u HANTEIU (u regularnom delu borbe je bilo 0:0). Drugu pobedu je ostvario protiv takmičara iz Hrvatske sa 4:0. I u finalu opet teška borba sa još jednim domaćim takmičarem. Posle 1,5 minut neizvesne borbe rezultat na kraju je opet bio 0:0. Pobeda od 3:2 u HANTEIU (preglašavanje) je Marku donela prvu medalju osvojenu pod zastavom Srbije! Pobede nad domaćim takmičarima u sudijskom preglašavanju su potvrda da je Marko bio bolji i dominantniji protivnik,to je naročito teško postići na Internacionalnim takmičenjima!
Pored ove medalje Marko je ove godine osvojio i Prvenstvo Srbije, Kup Srbije ,Zlatni pojas i Školsko prvenstvo Srbije (ovo su najznačajniji rezultati). Zbog svojih uspeha Marko će biti ozbiljan kandidat za najboljeg sportistu grada Užica u kategoriji pionira za 2017-u godinu!

 

Top