Trinaest medalja mladih Užičana

Proteklog vikenda u Valjevu i Požegi održani su tradicionalni turniri u karateu, na kojim su nastupili i članovi Karate kluba “Užice”. U subotu 03. marta 2018. godine u Valjevu je održan Karate turnir “Valjevo open” na kome je nastupilo oko 200 takmičara iz 20 klubova. Karate klub “Užice” nastupio je sa tri takmičara i osvojio isto toliko zlatnih medalja. U katama u kategoriji nada prvo mesto i zlatnu medalju osvojila je Jana Ilić, dok su isti plasman ostvarili u borbama Aleksandra Rogić (konkurencija devojčica rođenih 2006. godine i mlađe u kategoriji do 40 kg) i Aleksandar Rogić (ista kategorija i uzrast u konkrenciji dečaka).

U nedelju 04. marta 2018. godine u Požegi je održan Karate turnir “Požega Open” gde je nastupio isti broj takmičara iz istog broja klubova (200/20). Takmičari Karate kluba “Užice” ovojili su 10 medalja (4/2/4). Prva mesta i zlatne medalje u katama osvojili su Sergej Kurćubić (konkurencija dečaka rođena 2009. godine i mlađi) i Vasilije Bogdanović ( (konkurencija dečaka rođena 2008. godine i mlađi). Druga mesta i srebrne medalje osvojili su Katarina Mijatović  (konkurencija devojčica rođenih 2008. godine i mlađe) i Vuk Stefanović  (konkurencija dečaka rođena 2009. godine i mlađi), dok su treća mesta i bronzane medalje osvojili Vuk Jelisavčić  (konkurencija dečaka rođena 2008. godine i mlađi), Filip Kovačević (konkurencija dečaka rođena 2008. godine i mlađi) i Jovana Ćurčić (konkurencija devojčica rođenih 2008. godine i mlađe). U borbama prvo mesto i zlatnu medalju osvojila je Jovana Ćurčić, a srebro je pripalo Filipu Kovačeviću

– Oba takmičenja bila su provera pred Prvenstvo regiona za poletarce, pionitre i nade predstojećeg vikenda u Čačku. Nadam se da će svi naši takmičari biti zdravi i da će ih što više izboriti plasman na Prvenstvo Srbije. – rekao je njihov rtrener Miloš Ršumović.

 

 

Top