Deset godina FK Kapedunum

U subotu 07. jula 2018. godine navršeno je 10 godina od osnivanja Fudbalskog kluba “Kapedunum” koji su studenti i ostali Užičani koji žive u prestonici osnovali u Beogradu. Klub je 2015. godine premešten iz Beograda u Užice. Treneri Marko Vukotić, Uroš Janković i Bojan Panić (koji je ujedno sportski direktor i osoba za kontakte sa javnošću), rade sa decom od pet godina i starijom, a u planu je i osnivanje mladjih kategorija. Od pre par meseci stručni štab dobio je pojačanje pošto je tu i četvrti trener Ivan Matevski. On je završio FSFV BU (Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Beogradskog univerziteta) ili DIF (Da Imaš Fakultet) i radiće sa najmlađima i držaće školu sporta, a fudbalski treneri i dalje će im biti Urke, Vukota i Pana. Povodom 10 godina postojanja kluba na Gradskom stadionu odigrana je utakmica između prvog tima Kapedunuma iz Užica koji trenutno igra Gradsku ligu i igrača koji su igrali za Kapedunum u Beogradu dok klub nije premešten u naš grad.

Na linku ispod možete na početku snimka čuti razgovor voditelja programa Marka Starovle – Starog sa nekadašnjim prvim trenerom užičkog Kapedunuma Markom Vukotićem (zbog ispadanja u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope on je smenjen i njegovu poziciju preuzeo je Uroš Janković) i čuti još neke informacije. Jedina informacija koja je pristigla kasnije je da Upravni odbor planira osnivanje ženske ekipe, a pregovara se sa trenerom Ženskog fudbalskog kluba Crvena zvezda iz Beograda Danijelom Obućinom.

Za vreme pauze na poluvremenu seniorskih ekipa na teren su izašle dve postave mladih fudbalera Uroša, Bojana, Vukote i Ivana. Otvorivši link ispod možete pogledati majstorije naših mladih sugrađana koji su se žestoko i pošteno borili kako bi se dokazali pred mamama, tatama, bakama, dekama, ujacima, stričevima, tetkama, batama, sekama, drugarima, drugaricama i svima ostalima.

Dok su mladi fudbaleri igrali na tribinama se dešavalo nešto drugo. Kondicioni trener Košarkaškog kluba Sloboda Darko Sekulić verio je Milicu Dragutinović.

Milica i Darko

 

Nakon što je publika videla umeće naših mladih sugrađana i za to ih ispratila jakim aplauzom na teren su opet izašle seniorske ekipe. Drugi deo utakmice možete videti kliknuvši na link ispod.

 

Nakon utakmice koju su sudije lepo odsudile ne prekidajući često igru ne sudeći svaki lakši faul ili ofsajd (nisu bili kao barjaktari na svadbi) čime su ulepšale ovu utakmicu i za šta su im se iz Upravnog odbora Fudbalskog kluba Kapedunum zahvalili svi su pozvani na druženje u VIP ložu (Zbog mladih treba napisati da VIP ne znači “Vojska i policija” već da u tom delu stadiona sede najvažniji ljudi kao što su članovi Upravnog odbora kluba, sponzori i mnogi drugi). Proslavu 10 godina kluba započeli su otvaranjem šampanjca. Taj momenat možete videti kliknuvši na link ispod.

 

U lepoj atmosferi i druženju domaćini i gosti odgledali su do kraja četvrtfinalnu utakmicu između Rusije i Hrvatske. Vođa navijača Hrvatske bio je Uroš Janković Urke, a pristalice Rusije predvodili su Bojan Radojičić – Radoja i Aleksandar Bogdanović – Bogda. Na kraju je bilo više razočaranih pošto je Rusija ispala. Ipak to nije pokvarilo lepu atmosferu i druženje koje je trajalo oko osam sati (17-23).

Milan Đokić

Top