Spremni i motivisani

Kratke pripreme, mali broj kontrolnih utakmica, mnogo novajlija, neizvesnot pred početak prvenstvenih borbi… Dovoljno razloga da Milan Bosanac, šef stručnog štaba Slobode, iznese utiske o pripremama, ekipi, mogućnostima tima.

Posle utakmice sa Borcem izvršili ste selekciju igračkog kadra. Na koliko fudbalera računate i koliko se još novajlija očekuje?
– Dvadeset igrača ostalo je u kombinaciji za prvi tim. Uglavnom popunjeni smo na svim pozicijama sa po dva rešenja, ali očekujem dolazak još dva proverena fudbalera tokom ove sedmice čime ćemo još više podići konkurenciju, a verujem i kvalitet ekipe. Završili smo veliki posao, ali sve do kraja godine radićemo na konkurentnosti tima, kako bi bili ravnopravan rival i najboljim ekipama.

Posle samo tri sedmice priprema okrećete se prvenstvenim borbama. Jeste li zadovoljni stanjem ekipe?

– Bićemo spremni za prvu utakmicu. I pored svega što nas je pratilo, moj zadatak je bio da spremim ekipu i verujem da će utakmica protiv Radničkog pokazati da smo na pravom putu. Insistirao sam da igrači odmah prihvate zahteve i zadatke pred koje smo ih stavili. Pomogla je okolnost da je veći broj igrača počeo pripreme u prethodnom klubu. Njima je bilo dosta lako da uđu u ritam našeg treninga. Potrebno je samo da svi podignu motivaciju na maksimum.

Simpatizeri Slobode očekivali su pojačanja, ali svakako ne ovoliki broj novih igrača?

– Ovakav prelazni rok bio je neminovan za Slobodu. Zatekli smo uglavnom mlade snage i morali smo tražiti pojačanja. Pola Prve lige ima izražene ambicije, niko ne želi da ostane u donjem delu tabele i bori se za opstanak. U takvoj situaciji sastavili smo tim u koji verujemo. Mladi, a to su uglavnom igrači iz Užica, koji uz dobar rad mogu da zadovolje kvalitetom, dobiće šansu kroz trening utakmice koje ćemo igrati preko nedelje, a kada god se ukaže prilika najbolji među njima dobiće određenu minutažu u prvom timu. Moje i opredeljenje gospodina Opačića je da budućnost kluba gradimo na mladim igračima i to će brzo biti uočljivo u radu mlađih selekcija.

Stiglo je pet stranaca. Kako ćete im podeliti minutažu s obzirom na pravilo da u ekipi mogu biti samo dva igrača sa stranim pasošem?

– Trenutno, tri strana igrača su u fokusu – Potugalac Barbarosa igra u odbrani, Kamerunac Simon i Nigerijac Okorie su napadači. Mladi su, sa dosta prostora za napredak. Od utakmice do utakmice ćemo ih  „rotirati“ , preostala dvojica čekaće šansu da se dokažu u Slobodinom dresu.

Kome će biti kapiten?

– Kapiten je lider ekipe. Treninzi i kontrolne utakmice su prilika da dobijemo kapitena. Preostaje još nekoliko dana treninga. Kada prepoznam igrača sposobnog da motiviše i pokrene ekipu i kad ne ide, dobiće šansu da predvodi saigrače.

Na početku sezone gostujemo Radničkom, pa dočekujemo Novi Pazar. Reklo bi se ekipe „ravne“ Slobodi?

– Nama će svaka utakmica biti podjednako značajna, kako prve u kojima bi dobrim rezultatima mogli doći do samopouzdanja i podizanja kvaliteta igre, tako i mečevi sa favoritima, pred kojima nećemo uzmicati.

Kakvu bi poruku uputili navijačima?

– Od navijača očekujem da prepoznaju energiju uloženu u stabilizaciju kluba, da prisnošću, posetom i podrškom ekipi doprinesu da se do rezultata što pre dođe. A onda neće biti daleko dan kada će se razmišljati o povratku Slobode u srpsku fudbalsku elitu.

 

Top