Beograd je u revaš utakmici pobedio Sofiju sa rezultatom 2-1 (1-1)

U utorak je na stadionu „Junaka“ u Sofiji odigrana revanš utakmica između fudbalskih reprezentacija Beograda i Sofije. Na igralištu je bilo preko 20.000 gledalaca, među njima predstavnici Crvene armije, Vlade Bugarske i našeg poslanstva. Reprezentacija Beograda igrala je u sastavu: Bjelić, Stanković, Petrović, Đajić, Jovanović, Ćirić, Savić, Mitić, Tomašević, Pečenčić i Horvatinović.

Domaći tim igrao je ovog puta dosta nepovezano, dok su Beograđani bili znatno bolji nego na prvoj utakmici. Još u početku reprezentacija Beograda preuzela je inicijativu i postigla prvi gol preko Tomaševića. Pred kraj poluvremena Bugari, posle jednog iznenadnog prodora, preko Toškova uspevaju da izjednače rezultat.

U početku drugog poluvremena već u petom minutu Tomašević je dao drugi gol za  Beograd. Igra postaje sve življa i uzbudljivija i Bugari se trude da ponovo postignu izjednačenje, ali je odbrana Beograđana na visini. Rezultat je do kraja ostao neporomenjen, tako da se utakmica završila pobedom reprezentacije Beograda rezultatom 2-1 (1-1).

Posle utakmice gledaoci su oduševljeno pozdravili beogradske fudbalere.

„Politika“, 14. jun 1945, broj 12005, strana broj 5, Tanjug

Top