Takmičenje za Prvenstvo Srbije

U okviru sletskih priprema počelo je 17. juna takmičenje između okružnih reprezentacija za Prvenstvo Srbije u fudbalu, košarci i odbojci. Utakmice su igrane sa revanšima 17. i 24. juna i donele su sledeće rezultate: Fudbal: Šabac – Valjevo 7-1 i 6-0, Čačak – Užice 2-1 i 2-0, Kragujevac – Požarevac 3-1 i 3-3, Zaječar – Jagodina 6-3 i 5-0, Niš – Pirot 1-0 i 0-0, Kruševac – Prokuplje 3-1 i 2-1, Vranje – Leskovac 1-1 i 0-9. Za utakmice Novi Pazar – Kosovska Mitrovica nisu stigli rezultati.

U košarci Šabac je dobio parforfe i za mušku i za žensku ekipu protiv Valjeva, a isto tako i Čačak protiv Užica. Muška ekipa Pirota pobedila je Niš.

U odbojci Šabac je pobedio Valjevo i sa muškom i sa ženskom ekipom. Zaječar je dobio utakmice sa Jagodinom parforfe, Niš i Pirot su po jednu utakmicu dobili i jednu izgubili. U ostalim utakmicama u košarci i u odbojci nisu stigli rezultati.

Prema tome u nedelju 1. jula u drugom kolu fudbalskog kupa turnira za Srbiju igraju: Šabac – Čačak, Kragujevac – Zaječar, Niš – Kruševac, Leskovac – pobednik između Novog Pazara i Kosovske Mitrovice.

„Politika“, 27. jun 1945, broj 12017, strana broj 5, N. N.

Top