Sofija – Tirana igrali su nerešeno 1-1

Jučerašnja utakmica između Sofije i Tirane donela je iznenađenje. Očekivalo se da će Bugari, posle dobre igre koju su pokazali u nedelju, lako pobediti svoga protivnika. Fudbaleri iz Tirane pružili su međutim odličan otpor, borili se požrtvovano za svaku loptu i bili za sve vreme igre ravnopravan protivnik. Utakmica je obilovala uzbudljivim momentima pred oba gola, tako da su gledaoci uživali u iznenadnim obrtima. Rezultat je postignut u prvom poluvremenu. Već u 10-om minutu Videnov iz iznenadnog prodora daje gol za Sofiju. Albanci počinju sa protivnapadima i pred kraj poluvremena posle faula nad levim krilom, sudija dosuđuje jedanaesterac protiv Bugara koji centarfor Boriči pretvara u izjednačujući gol.

Celo drugo poluvreme oba tima se trude da postignu pobedonosni gol, ali rezultat do kraja ostaje nepromenjen, tako da je utakmica završena 1-1.

Bugari su odigrali slabije nego u nedelju. Igrali su nepovezano i gubili se u solo akcijama. Odbrana im je bila bolji deo tima. U timu Albanaca najbolji su bili bekovi i centarfor Boriči. Utakmicu je korektno sudio Vlada Milenković. U predigri su Metalac i Sloboda igrali nerešeno 2-2. 

Utakmicama su prisustvovali generačl-lajtnant Koča Popović, ministar prosvete Srbije Mitra Mitrović – Đilas i članovi Sovjetske vojne misije.

„Politika“, 13. jul 1945, broj 12031, strana broj 9, N. N.

Top