Juče su igrali Ljubljana – Tirana 4-1 (2-1) i Trst – Beograd 1-1 (1-0)

U okviru fudbalskog turnira, koji se odigrava u čast Prvog kongresa balkanske omladine za pehar Predsedništva, juče su u Beogradu odigrane dve utakmice.

Omladinske reprezentacije Ljubljane i Tirane odigrale su vrlo lepu utakmicu, koja se završila zasluženom pobedom Ljubljane. Ljubljana je naročito u drugom poluvremenu pokazala veliku nadmoćnost u igri. Rezultat je 4-1 (2-1).

Pojava Tršćana izazvala je veliko interesovanje i oduševljenje kod prisutnih gledalaca. Posle izmenjenih pozdrava i predaje buketa, počela je igra. Trst posle brze i prodorne kombinacije, već u samom prvom minutu uspeva da postigne gol. Posle ovoga gola nadmoćnost postepeno prelazi na Beograđane. Zahvaljujući izvrsnoj odbrani tršćanskog golmana, poluvreme se završava rezultatom 1-0 za Trst, iako su Beograđani nekoliko puta imali izvrsnih šansi. Pred kraj poluvremena odbrana Trsta propušta Tomaševića da nesmetano priđe golu. Tomašević uzastopce tri puta šutira i svaski put golman Trsta odbija loptu. U prvim minutima drugog poluvremena, posle gužve pred golom Trsta, Beograđani izjednačuju. Posle toga igra postaje još življa i interesantnija. Nadmoćnost u ovom delu igre imaju Beograđani, ali odbrana Trsta uspešno rešava teške zadatke koji se pred nju postavljaju. Igra je završena nerešeno 1-1, ali on ne odgovara igri. Oba tima su pokazala izvrstan, brz i efikasan fudbal, ali su tehničku nadmoćnost imali Beograđani.

Timovi su igrali u sledećim sastavima:

Trst: Baketi Bruno, Godnik Bruno, Godnik Karlo, Poni Serđo, Mikeli Mario, Poropat Josip, Jurkić Lućano, Tramarin Tulije, Persi Đordano, Bergamasko Marino, Tomasini Radami.

Beograd: Mrkušić, Stanković, Popović, Đajić, Drakulić, Đurić, Šapinac, Mitić, Tomašević, Pečenićić, Horvatinović.

Danas u nastavku turnira igraju: Trst – Sofija i Beograd – Tirana.

 

 

 

„Politika“, 15. jul 1945, broj 12033, strana broj 7, N. N.

Top